Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
TUINEN-INFO.BE Tuin inspiratie & Tuinaanleg tips
TUINEN-INFO.BE

Tuinaccessoires

Design. Ongetwijfeld 1 van de meest gebruikte woorden van de laatste jaren. Overal waar men komt treft men prachtige staaltjes van design aan. Kijk maar eens rondom u. Uw wagen, de fruitpers, de computer, uw kleding, enz. Waar men vroeger tevreden was met een functioneel product, moet datzelfde product nu nog steeds even goed werken maar er bovendien nog goed uitzien ook.

De tuin werd lange tijd gezien als “maar” een aanhangsel aan de woning. Tegenwoordig is de tuin echter even belangrijk geworden als de woning zelf. Dit komt omdat er veel producten verkrijgbaar zijn die het buitenleven aangenamer maken. Denkt u maar eens aan de zeer complete barbecue toestellen die men tegenwoordig kan kopen, of als u meer wil kan u een kiezen voor een buitenkeuken. Er zijn ook tal van verwarmingstoestellen op de markt die als doel hebben om ons zo lang mogelijk te laten genieten van onze tuin.

Dit heeft tot gevolg dat design ook in de tuin niet mag ontbreken. U kan de goedkoopste set tuinmeubelen kopen die er bestaat, maar heeft dit een meerwaarde voor uw tuin? Stel uzelf de vraag of u toch niet beter die tuinmeubelen in Teak of RVS zou kopen. Toegegeven, deze zijn duurder, maar daar krijgt u wel wat voor in de plaats. Ten eerste is er de langere levensduur, en ten tweede krijgt uw tuin hierdoor een rijkere en stijlvollere uitstraling.

 

Accessoires in de tuin hoeven niet duur te zijn

Design hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Kleine aanpassingen kunnen reeds een heel verschil maken. Zo kan u in elk tuincentrum stijlvolle plantenbakken kopen die veel mooier zijn dan de gewone klassieke plastic plantenbakken. Overweeg ook om ergens in uw tuin een pergola te plaatsen. Hier kan men dan klimrozen of passieflora tegenaan planten. Dit is een blikvanger die niet onopgemerkt zal blijven.

Op het gebied van designverlichting voor in de tuin zijn de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt. Stijlvolle windlichten (kaarsenhouders met glas) zorgen er voor dat u tijdens de avond helemaal tot rust kan komen in de tuin. U zal verbaasd zijn over hoe sfeervol uw tuin wordt wanneer u deze met kaarsen verlicht. Een goed alternatief is LED verlichting dewelke men kan krijgen in allerlei vormen en afmetingen.

Als u van water houdt dan zal een goed geplaatste fontein in roestvast staal u zeker weten te bekoren. Uw tuin voorzien van allerlei design elementen vraagt tijd en planning. Het is niet aan te raden om allerlei verschillende stijlen door elkaar te gebruiken want dit geeft een rommelige indruk.

De tuin maakt stilaan meer deel uit van de woning. Wanneer de weersomstandigheden het toelaten dan zal men tegenwoordig meer en meer de maaltijden buiten nuttigen. De keuken staat dus kort bij de tuin. Als u een design keuken heeft dan is het interessant om de stijl van de keuken door te laten lopen in de tuin.